Pentru violatorii de la Kamikaze

8 August 2015

Am citit azi cu stupoare un articol publicat în Kamikaze, scris cu lejeritate de un individ probabil specialist în tematica și scenariul violurilor – Mihnea Rudoiu. Acesta analizează în amănunt, dovedind o bună cunoaștere a temei propuse, o ipoteză privind un ipotetic viol. Pe care îl analizează prin prisma unor filme de la Holywood în care victima, bătută și violată, aleargă la poliție, care poliție, în deplină simpatie față de soarta femeii o duce la analize, îi arestează pe nemernici, familia și opinia publică se mobilizează, psihologul anulează toate coșmarurile în două ședințe, judecătorul se solidarizează și făptuitorii primesc maximum permis de lege, întru repararea onoarei domniței agresate. Autorul face, de altfel, și o psihologie de doi bani a violatorilor în grup, dovedind o bună cunoaștere a resorturilor intime care îndeamnă sau nu la fapta respectivă.

Trec peste faptul că au șters democratic comentariile de pe pagină lor, dar nu pot să trec peste senzația că bărbații ăștia care au publicat articolul “sunt cei mai retarzi de pe fața pământului” (extras din articol) și că, postați în fața computerelor, habar nu au pe ce lume trăiesc.

Așa că am niște vești pentru domnul de la Kamikaze, rupt complet de realitatea fetelor și femeilor din România. Una dintre ele este că România e plină de Petronele. Femei atacate, violate, femei care nu au spus nimic, nimănui, niciodată, pentru că oprobriul public e un dublu viol, așa cum ați dovedit-o și voi și marea majoritate a presei. Pentru că apar tot felul de dătători cu părerea și băgători de seamă, care își exprimă convingerea că din punctul lor de vedere faptele relatate sunt o exagerare, un soi de nevoie de a atrage atenția, un exercițiu de PR mai mult sau mai puțin reușit. O altă veste este faptul că, nici atunci și nici acum, violurile nu sunt raportate din mii de motive care țin nu numai de legislația și mentalitatea de lumea a treia, dar și de atacurile unor părerologi de doi bani care fac ca povara vinovăției autoasumate, concretizată în fustă prea scurtă, un pahar în plus, nevoia de a merge pe stradă, să fie și mai greu de suportat. Poate o fi o altă noutate pentru domnii de la Kamikaze, dar mersul și spoveditul la psiholog este din alt film, nu din cele românești. Chiar și în ziua de azi, ședințele cu pricină, sunt ținute eventual în secret, altfel riști să ți se lipească și etichetă de instabilă emoțional, pe lângă celelalte atât de greu de dus.

Și nu, domnilor de Kamikaze, la 17 ani nu te spovedești părinților, care, poate te-au avertizat că ți s-ar putea întâmpla așa ceva dacă îndrăznești să mergi la un club, la o discotecă sau la o petrecere. De obicei, secretul odios, zbaterea și tragismul sunt încredințate unei prietene, în loc să fie strigate deasupra unei fântâni. Și nu, domnilor, părinții nu observă întotdeauna ce se întâmplă cu copiii lor adolescenți. Și nu, domnilor, nicio femeie care a trecut prin asta nu își dorește că făptuitorului să i se tăie, spânzure sau castreze violatorul. Pedeapsa legală cu închisoarea nu constituie nici un fel de reparație, nici morală și nici altfel, e doar o posibilitate de a nu-i mai vedea față, măcar pentru un timp, atât și nimic mai mult. Singurul lucru pe care îl dorește cu adevărat o femeie violată este să uite.

Și da, domnilor, traumele astea se păstrează ascunse adânc, fără să fie uitate vreodată, fără să fie povestite, fără să fie iertate vreodată, marcând întreaga existența, în ciuda faptului că te aduni și încerci să treci mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Până când un amănunt de mai mică sau mai mare importantă le face să răbufnească.

Nu sunt prietenă cu Petronela Rotar nici măcar pe facebook. Nu mă interesează gâlceava ei cu Pleșu, la fel cum nu mă interesează ce fel de funduri pupați voi, cei de la Kamikaze. Dar sunt alături de fiecare femeie care ascunde în trecutul ei asemenea secrete înfiorătoare, care reușește să își împlinească viața în ciuda tratatelor de psihiatrie și care e în stare să treacă peste toate motivele enumerate mai sus și să facă public un calvar străbătut în mulți ani.

Și mai am o ultima veste pentru domnii de la Kamikaze.

Nu s-a schimbat nimic în ultima sută de ani, nici în mentalitatea masculină și nici în mentalitatea colectivă. Atâta vreme cât un bărbat, ziarist cu studii măcar medii, dintr-o urbe europeană populată este capabil să scrie o asemenea cronică, ne vom învârti în același cerc vicios în care femeile vor fi bătute, violate și se vor ascunde în continuare. Din punctul meu de vedere autorul articolului este al optulea violator de la Vaslui, cel care privește aplaudând, de pe margine.

9 thoughts on “Pentru violatorii de la Kamikaze

    1. Cosa, ce surpriza! Nu m-am asteptat sa te gasesc aici,iti spun sincer.
      Articolul asta e,de fapt, prima mea scriere publicată si mi.am adus aminte de el dupa ce le-am pus pe celelalte.

      Like

Leave a comment