Inainte de referendum

Ma simt vinovata, sa stiti.

Am vazut atat de multi oameni speriati, uitandu-se cu groaza la valul de agresivitate si de habotnicie care ne acopera in zilele astea, intrebandu-se ce se intampla, ce e cu referendumul asta, de unde au venit de unde au aparut Roexitul, ura si delirul asta nationalist.
Ma simt vinovata pentru ca stiu de doi ani, tot de doi ani incercam sa spunem tuturor dar ma tem ca eu si cei care au inteles ce inseamna Cpf n-am reusit sa ne facem suficient auziti sau intelesi. Am facut aici un rezumat cu documente care pot fi studiate pentru o informare succinta, desi traseul, actiunile si scopurile Cpf depasesc cu mult spatiul unei postari pe fb

Gheorghiu si Sacrieru sunt exponentii unei organizatii care n-are nici macar statut juridic, functioneaza pe baza unei conventii semnate la notar, dar care include o pleiada de asociatii fiindca in acest mod convenabil, ei nu raspund legal pentru nimic.

Sub umbrela Coalitiei pentru Familie se regasesc culte si secte, organizatii cu simpatii legionare si naziste, antivaxeri, organizatii asazise pro-life care militeaza antiavort, nationalisti, nostalgici ceausisti si bineinteles BOR. Aveti aici lista cu cei care activeaza, trebuie sa spun ca de-a lungul acestor doi ani cateva organizatii, precum ROST (care a fost una dintre initiatoarele proiectului) au fost eliminate oficial din lista, ori de cate ori s-a considerat ca pericliteaza proiectul, cu toate ca neoficial, au mers in continuare pe aceeasi linie. Membrii si sustinatorii ii gasiti aici.
http://coalitiapentrufamilie.ro/despre-proiectul-coaliti…/…/
https://secretelecoalitiei.wordpress.com/…/coalitia-isi-as…/

Asociatiile care s-au ocupat de lobby-ul intern si extern al Cpf sunt cateva dintre cele mai virulente organizatii anti LGBT si impotriva drepturilor minoritatilor din lume. Sunt, in general reprezentanti ai conservatorismului si al factiunilor alt right, cu discurs recunoscut si considerat hate speech si cu actiuni dedicate in toate clasamentele. ADF International, Liberty Counsel, the World Congress of Families (WCF) and the European Center for Law and Justice Cativa membrii ai acestor organizatii au organizat conferinte despre “familie” in Romania.
https://www.splcenter.org/…/american-anti-lgbt-groups-battl…

Organizatia Cpf este expresia unei miscari mult mai ample, pornita de la asociatiile crestine si conservatoare americane si organizatii rusesti care activeaza in estul Europei. Ceea ce numesc eu Neocrestinism este transformarea doctrinei crestine intr-o secta excluziva, cu o redefinire a “pacatului”, in care “traditional” inseamna un atac direct la adresa drepturilor femeii si reintoarcerea ei la “misiunea divina” de face copii si a fi subordonata in buna traditie patriarhala. La Congresul Mondial al Familiilor, unde se aduna asociatiile cu acest profil, atmosfera si planurile sunt demne de scenariul unui film.
https://www.politicalresearch.org/…/natural-deception-conn…/

De altfel, asociatia ProVita, cea care se ocupa fondurile si ranajamentele finaciare ale Cpf, are propriul document cu programe si masuri pentru societatea fromaneasca, pe care nu ma indoiesc ca le vor pune in practica daca referendumul trece.
https://provitabucuresti.ro/…/restabilirea-ordinii-naturale…

In Romania, s-a incercat schimbarea articolului 48 din Constitutie de mai multe ori, prima oara in 2006, apoi fara succes inca de doua ori. Doar cu ajutorul direct al BOR au reusit sa stranga semnaturile necesare. Campania strangerii de semnaturi este in continuare un mister, sunt putine date despre cum s-au adunat circa 2, 6 milioane semnaturi, dar CCR le-a validat in 2016 si au pornit pe traseul democratic al schimbarii textului din Constitutiei, actiune pur si simplu inutila din punct de vedere juridic, mai ales dupa decizia CCR de saptamana trecuta care da definitia vietii de familie.

Biserica Ortodoxa a avut un comportament dual in tot timpul acestui proces, pe de o parte au declarat ca ei doar sunt de acord cu initiativa, pe de alta parte prin declaratii si logistica e cat se poate de evident, in aceasta ilegala campanie electorala, ca au fost implicati pana la ultimul om de la bun inceput.

In Parlament initiativa a trecut cu declaratii lirico-pasuniste din partea parlamentarilor si vot cvasi unanim. Cu exceptia USR pozitionat anti referendum, absolut toate partidele si reprezentantii minoritatilor s-au lasat furati de imaginea idilica a “familiei traditionale”. Nu este nici un fel de surpriza, statele care au conduceri cu tendinte iliberale si dictatoriale, asa cum se intampla la noi, au adoptat foarte usor conduita tip Cpf. In Polonia, capturarea reformei justitiei a mers paralel cu interzicerea dreptului la avort.

Site-urile si publicatiile prin care isi disemineaza informatiile sunt, in principal, cotate ca furnizoare de fake news, cu credibilitate indoielnica, specializate in stiri de impact si in deformarea realitatii. Activenews, Evenimentul zilei, efemeride.ro, culturavietii.ro, toate abunda in genul de stiri care stimuleaza frici ancestrale si temeri primare, speculand mai ales fricile sexuale ale unei societati care, pana recent, sexul a fost aproape un tabu.

Nu in ultimul rand, aceste site-uri duc de cativa ani o campanie de demonizare a Occidentului si a valorilor lui, sprijiniti de publicatii rusesti, tip Sputnik, adaugand metodele de manipulare ruseasca la tabloul pe care vi l-am prezentat, Eurosceptismul, pozitii pro Rusia si anti occidentale sunt prezente la aproape toti sustinatorii coalitiei si este unul dintre scopurile lor nedeclarate. De altfel, guvernarea PSD, cu toate abuzurile ei, a creat cadrul favorabil unor asemenea actiuni.

In acesti doi ani de cand stiu eu despre ei au trecut de la vorba la fapta. Au fost incidente la conferinta despre minoritati anulata, cum a fost cea de la Focsani, presiuni si manifestari la evenimente de arta, ca cea de la Muzeul Taranului Roman, cateva spitale din tara refuza sa mai faca avorturi, se incearca respingerea Conventiei de la Istanbul fiindca e un document care vine cu legislatie si masuri concrete impotriva abuzului domestic si al violentei impotriva femeilor, se opun acerb derularii de programe educationale in scoli care sa previna sarcinile adolescentelor sau bolile cu transmitere sexuala. A fost scos din circulatie un intreg program al Ministerului Educatiei, Strategia naţionala pentru educaţia parentală care vorbea despre masuri impotriva abandonului scolar si implicarea parintilor in parcursul pedagogic al elevilor doar fiindca incerca sa sparga tiparul rolului social traditional al femeii la cratita.
https://rm.coe.int/168046253e

Ceea ce se intampla acum, sedinte politice care au loc in biserica, ambasade care dau comunicate pentru a infirma fake news-uri grosolane promovate la televizor de importanti oameni politici, o campanie electorala fara reguli, cu incalcarea legilor si o imensa suspiciune de fraudare a votului, circul mediatic incarcat de agresivitate, manipulare si dezinformare este rezultatul direct al actiunilor concertate ale Coalitiei pentru Familie, care a devenit in doi ani o organizatie sustinuta de aproape partidele politice si de catre BOR.

Singura sansa sa oprim acest tavalug ramane boicotul. Nu pot oferi nici un fel de garantie ca va merge si imi asum inca de pe acum vina pentru o eventuala tactica gresita dar pur si simplu nu vad o alta solutie. Ceea ce ne ataca acum e un colos mult prea mare si singura solutie pe care o vad este sa ne tragem la o parte, sa credem in noi si sa speram ca oamenii vor vedea drept si vor actiona corect.
#boicot

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s