Revista 22

https://revista22.ro/70273033/social-democraii-suedezi-cer-i-ei-excluderea-psd-din-pes-dup-represiunea-jandarmeriei.html

După danezi, și social-democrații suedezi vor cere excluderea Partidului Social Democrat Român din familia socialiștilor europeni, în urma demersurilor făcute de românii din diaspora tratați de autoritățile PSD cu gaze și pulane la mitingul din 10 august, reprimat cu brutalitate de Jandarmeria română din subordinea ministrului Carmen Dan.

 

 

 

Dana Hering si Emil Stefan Ghibu, doi romani stabiliti in Suedia care au participat la mitingul diasporei din 10 august, au avut, miercuri, o intrevedere cu Inga Naslund, responsabila pe problemele din estul Europei, la sediul partidului social-democrat (Socialdemokraterna) din Suedia. In cadrul intalnirii s-a discutat despre mitingul din 10 august, iar Inga Naslund a afirmat ca social democratii suedezi vor propune, in urmatoarea reuniune a Partidului Socialistilor Europeni (PES), excluderea PSD din familia stangii, scrie Ziare.com.

 

“Am discutat despre mitingul din 10 august, despre traiectoria iliberala concretizata in abuzurile puterii de la Bucuresti si am predat o scrisoare adresata liderului partidului, actualul prim ministru Stefan Lovfen, in care prezentam faptele grave petrecute in seara de vineri (10 august – n.red.) si cerem excluderea PSD din familia partidelor socialiste europene. Scrisoarea a fost semnata de participanti din Stockholm la protestul diasporei, cu care am format zilele trecute asociatia Intresseforeningen for Rumaner i Sverige. Am atasat scrisorii un stick cu filmari si imagini ale represiunii brutale din timpul protestului. Asa cum ne asteptam, politicienii suedezi sunt la curent cu situatia politica din Romania si am primit asigurari ca problema excluderii va fi discutata in prima sedinta PES, avand in vedere diferentele flagrante intre valorile si ideologia consacrate, declaratiile liderilor socialisti romani si actiunile lor, in fapt”, a scris Dana Hering pe pagina ei de Facebook.

 

In plus, aceasta a anuntat ca in septembrie se va desfasura un seminar al social democratilor suedezi pe aceasta tema si ca va cere si excluderea ALDE din familia europeana.

 

 

 

 

După violențele din Piața Victoriei, social-democrații danezi cer excluderea PSD din PES

 

 

Social-democrații danezi au anunțat că vor cere excluderea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni (PES) după evenimentele din 10 august 2018 când jandarmeria a reprimat cu violență protestul pașnic anti-PSD din Piața Victoriei.

 

 

“Raspunsul din partea social-democratilor din Danemarca a venit prin intermediul lui Orla Hav, parlamentar danez si unul din liderii partidului social democrat din Danemarca. Orla este membru cu vechime al partidului (inca din anul 1965) . Printre altele, acesta a spus ca social-democratii au primit scrisoarea si ca au discutat problema”, a scris pe pagina sa de Facebook George Forlafu.

 

“Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD – n. red.). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a declarat Orla Hav, într-un interviu postat chiar de pagina sa de Facebook și publicat de G4Media.ro. 

 

 

Declarațiile au fost făcute de către orla Hav în cadrul unui interviu luat de reprezentanții comunității românești din Danemarca, la câteva zile după ce românii din Danemarca au cerut, printr-o scrisoare scrisoare deschisă adresată social-democraților danezi, să propună excluderea PSD din familia politică europeană pe motiv că formațiunea condusă de Liviu Dragnea e un partid social-democrat ”doar cu numele” și ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s