Concluzii dupa 10 august

Eu am ajuns la niste concluzii duminica, in zilele astea care au urmat n-am facut altceva decat sa primesc dovezi si argumente in cascada. Duminica am stiut deja ce s-a intamplat vineri in piata si abia atunci am inceput sa tremur si sa realizez dimensiunea pericolului real la care un guvern bolnav, format din slugi obediente si un partid format din hoti si penali fara nici cea mai mica idee despre democratie, ne-au expus din teama, prostie si dintr-o completa indiferenta vizavi de viata sau drepturile fiecarui om.

Planurile au fost create in laboratoarele Antenei 3, cu concursul nemijocit al acestora, probabil ca securistul batran Voiculescu a avut un rol important in realizarea intregii intrigi. Strada a fost cea care le-a stricat socotelile, lui Dragnea si penalilor lui, inca de la inceputul mandatului. A trecut un an jumate si nimic din ceea ce si-au propus vizavi de acapararea justitiei nu le-a iesit, asa ca au vrut sa termine totul intr-o singura seara.
Fara justitie nu au nimic, remember?

Pentru ca mitingul diaspora se anunta unul de proportii mari, au imaginat o lovitura de stat. Nu conta ca cei care locuiesc afara au mult mai acut sentimentul democratiei, pentru ei, securisti invatati cu metode vechi, tot ce vine de afara e “agenturili straine”, Soros, organizatii, mercenari platiti. Nu conta nici macar argumentul simplu si de bun simt ca parlamentul e in concediu, ca la guvern era prezenta doar femeia de serviciu sau ca intr-o tara UE nu exista conceptul de lovitura de stat. Doar ca ei, in cadrul partidului lor, traiesc deja intr-o dictatura si in propria lor poveste.

Asa ca au incercat sa proiecteze asupra evenimentului un scenariu de film prost, plin de teroare si violenta. Cei care veneau la protest trebuiau portretizati ca niste salbatici, inarmati cu furci si topoare sau dimpotriva, spioni imbracati in negru, actionand perfid, cam tot ceea ce publicul Antenei 3 inghite pe nemestecate, concomitent cu declaratii si promisiuni (va marim pensiile, construim autostrazi, va facem pana si spitale) care prindeau la acelasi public.

Ca sa corespunda scenariului, mitingul trebuia sa iasa musai violent, asadar, efectivele jandarmeriei au fost sporite, pregatite ca la razboi, informate ca asista la o lovitura de stat in desfasurare si instruite sa se comporte violent, mult peste limitele admise de lege, pentru a inabusi asazisa tentativa. Jandarmii au primit license to kill.

Scopurile au fost doua.
1. Un miting la care sa existe victime, preferabil din randul jandarmilor, era motivul perfect ca nici o alta demonstratie sau miting sa nu mai aiba loc vreodata.
2. Un protest la care oamenii din piata ar fi reactionat violent, cu batai pe bune, cu oameni calcati in picioare de multime ar fi fost pretextul pentru instituirea unei stari de urgenta in care demiterea presedintelui sa fie o prioritate. Antena 3 si Dragnea s-au straduit din rasputeri sa faca din acesta organizatorul protestului, desi, din nou, pentru oricine nu se uita la A3 sau Romania Tv era evident ca nu exista nici un fel de legatura.

Planul A a insemnat incitarea demonstrantilor, huligani tocmiti, gazul dat in forta, ca sa ne pierdem respiratia si mintile, plus sceneta cu jandarmerita pe care au dorit-o moarta, pe ea sau alt jandarm, nu conta,

Dovezi. Toti cei care au fost in piata se intrebau ce dracu se intampla, nu existau violente, nu intelegea nimeni reactia la niste scandari, discursuri, pancarte si tobe. Huliganii agresivi au fost raportati jandarmeriei, care fusese, insa, instruita sa nu miste un deget impotriva lor. Cei care o tineti cu “trebuia sa va delimitati de violenti” aveti la indemana nenumarate marturii si filmulete, in care protestatarii povestesc cum au raportat sau cum i-au rugat pe jandarmi sa-i scoata de acolo pe ultrasi si n-au fost luati in seama. A fost facut pana si un cordon uman, in incercarea de a-i izola pe agitatori. Dar da, unii oameni din multime au ajuns la exasperare si au reactionat periculos, injurand de mama si aruncand cu peturi inspre armurile jandarmilor, care au reactionat la fiecare pet cu o salva de gaze.

Planul B. Protestatarii le-au dejucat planurile salvand-o pe femeie, dar era obligatoriu sa fie macar cateva decese, deci au trecut la evacuarea pietii in niste conditii inimaginabile, cu scopul de a obtine acelasi rezultat. Victime umane.

Indivizii astia au repetat copy-paste scenariul mineriadelor din `90 si au transformat Piata Victoriei in Piata Universitatii, cu protestatari urmariti pe strazi, blocati, batuti si haituiti. Pe stradutele adiacente era ca la razboi, jandarmii veneau in formatie, cu scuturile si pulanele pregatite, aruncand grenade lacrimogene oriunde au vazut mai mult de trei oameni adunati. N-a contat cine le-a cazut in mana sau in cale, ca erau jurnalisti, oameni care n-aveau treaba cu protestul sau vinovati dovediti de a fi participat prin faptul ca aveau la gat masti de gaze improvizate din tricouri sau carpe. Aveau ordin sa imprastie pe toata lumea si sa instaureze teroarea.

Am tremurat intr-una duminica, cand am ajuns la concluziile pe care le-am expus mai sus. Nu sufar de scenarita dar cel mai greu imi este sa constat ca exista indivizi pentru care viata altor oameni este un factor care nu merita nici o atentie fiindca reprezinta un numar sau cel mult un procent

Vreau ca toti cei care ati fost acolo sa fiti constienti de un lucru. Viata niciunuia dintre noi sau a copiilor nostri nu a contat in seara aceea. Din cauza asta, ministrul Carmendan si slugile ei numite la conducerea jandarmeriei, care a devenit organul personal de represiune al PSD, nu simt nevoia sa-si ceara scuze.
Pentru banda asta de hoti, care s-au transformat intr-una de criminali, cu totii am fost doar niste pierderi calculate intr-un birou.

.
Si va mai spun ceva. M-as intoarce oricand inapoi, vineri seara, langa oamenii care au ales sa nu se transforme in animale, cei in care umanitatea a invins instictul de supravietuire.

10 august este seara de vineri in care am iesit in sfarsit din Piata Universitatii. Am intrat sambata in Piata Victoriei. Iar de data asta, justitia pe care am aparat-o cu dintii, in strada, de un an si jumatate, isi va face datoria.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s