Cookie 100 Simțuri

supa

…de-aș încerca să văd dincolo de ochii mei deschiși, departe, la linia orizontului sau dincoace, în spatele lor, în locul în care se intersectează axa optică cu cea vizuală, pe pata galbenă, unde imaginea-i reală, mai mică și răsturnată. poate-aș reuși să înțeleg mai bine viziuni fără contur précis și să aduc la locul lor distanțe care-mi păreau de netrecut.
…de-aș încerca să aud dincolo de scărița ciocanelului, să învârt sunetele în sens opus cochiliei sau să le formez în spatele membranei, din trepidații ca gongul unui scene, poate-aș reuși să aud vibrația cu glas de vânt a venirilor fără scop și-a mersurilor fără rezolvare.
…de-aș încerca să simt mai mult prin piele, prin orificii, cute și proeminențe, să folosesc termoreceptorii ca filtru selectiv sau să adaptez melanina după nevoi, poate-aș reuși să mă de feresc ultravioletele căzute oblic și să mă bălăcesc în căldicel, fără arsuri de gradul doi.
…de-aș încerca să gust cu lungul limbii sau cu latul, să iau de la început gustul amar sau acru, sau sărat, poate nu m-aș lăsa păcălita de dulcele din vârf și aș scuipa din prima cuvântul aspru ca o înjurătură ce-mi vine la fiecare sfârșit de ispravă.
…si dac-aș încerca să presimt viitorul cu simțul încercărilor ratate, de-o toamnă sau de-o vară, fie și-o vară, poate-aș reuși să mă întorc la începuturi iar de-acolo să evoluez într-o entropie estetică sau măcar să rămân o moleculă simplă dintr-o oarecare supă cinstită și primordială

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s