Asociatia Dramatizatilor Anonimi -Tipa de net

tipa de pe net

– Ma simt oarecum obligata sa povestesc si drama mea, isi incepu povestea femeia care asortase tinutei sale un ruj rosu-aprins care o scotea puternic in evidenta. Desi  nu as numi-o drama personala, e mai mult o dilema, una destul de comuna celor care navigheaza cat e ziua de mare in sus si in jos pe valurile internetului si ale popularitatii online. Sunt o tipa cu multi prieteni virtuali, profilul meu are foarte multi foloweri , unii spun ca as fi un bun influencer  fiindca pun mereu in discutie subiecte stringente, din actualitate, privite din unghiuri neobisnuite si mi-am castigat un renume de  originala si combatanta dura in luptele ideologice care au loc la tot pasul in mediul virtual. Cineva trebuie sa o faca si pe asta, ma sacrific zilnic pe altarul educarii celor care sunt mai putin informati. Sigur ca printre admiratorii mei sunt unii cu care m-am intalnit si am facut pasul spre realitate, la o cafea sau in alte tipuri de interactiuni,  mai povestim si prin chaturi, dar parerea mea este ca nimeni nu poate fi cunoscut din niste statusuri pe facebook sau in urma unor discutii de o seara la o cafenea. De altfel, refuz categoric etichetele puse in urma unor astfel de experiente.  Suntem niste fiinte atat de complexe, atat de greu de descifrat din emotii si reactii incat nimeni nu poate avea pretentia ca ar cunoaste pe cineva cu adevarat in urma unor asemenea interactiuni.

– Mi-as permite sa va contrazic un pic, o intrerupse roscata cu pistrui si par lung de langa ea. Am, de ani de zile, cativa prieteni foarte buni, pe care, initial, i-am cunoscut online, ba mai mult,  cunosc  cupluri si familii  rezultate in urma acestui tip de interactiuni.

– E treaba dumneavoastra, e vorba probabil de altfel de oameni, genul sincer si  neinteresant, cei  care sunt ceea ce par. In ceea ce ma priveste, ma consider un om complicat,  exista o diferenta enorma intre profilul pe care il afisez zilnic si felul meu de a fi si nu inteleg deloc pretentiile celor care ma acuza de falsitate sau de ipocrizie. Pe fb putem fi oricine, nu? si putem declara orice. Ar trebui sa fie un spatiu lipsit de prejudecati iar talentul de a juca roluri ar trebui pretuit la adevarata valoare. Conexiunile pe care le  fac cu  viata de fiecare zi depind de bunul meu plac, doar eu sunt stapana intimitatii mele si doar eu decid pe cine las sa patrunda in acest teritoriu sacru.

– Cei mai multi oameni stiu sa isi  apere intimitatea si viata privata fara a prezenta imagini deformate despre ei insisi. Ma intreb atunci, care dintre realitati este cea care va reprezinta?

– Va asteptati sa va raspund? Eu zic sa-i dam virtualului ce este al virtualului iar in real sa fim asa cum suntem. Nu sunt obligata sa imi arat adevarata fata zilnic, chiar daca pun poze, de asta s-a inventat o adevarata industrie a machiajului si o intreaga literatura de specialitate care ajuta oamenii  sa para cu totul altceva  decat ceea ce sunt. Eu nu inteleg frustrarile unora care isi expun adevarata fata, cu bune si cu rele, in online, la fel ca in real, ba le cer si celorlati sa procedeze la fel. Nu sunt deloc ceea ce se vede si nu simt nici macar un gram de vinovatie pentru deziluziile create unora dintre cei care isi imagineaza ca ma cunosc. Din relatiile online pastrez  doar  aspectele care imi convin, notorietatea, reputatia si contactele care imi folosesc.  In rest, eu sunt doar tipa de net.

Foto Bucu, album Schite&Umbre

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s