Groteasca şi Mişelul (2)

– Ce târziu s-a făcut şi ce zi împuţită. Totul a mers prost astăzi, parcă şi astrele s-au întors împotriva noastră. S-a pornit ploaia, s-a rupt dantela de la umbrela din cauza vântului, am umblat toată ziua pe jos. Nimic nu iese, parcă nimic nu se mai leagă. După atâtea drumuri încurcate şi ratate îmi vine să înjur birjăreşte.

– Să nu înjuri, ma cherie, buzele tale ca două petale de lalea n-ar trebui să se păteze cu nişte cuvinte netrebnice.

-Nu mă enerva Mişel, într-o zi o să uit că sunt o damă discretă şi o să-mi dau drumul la gură. Tu mă cunoşti doar ca pe o femeie fină şi civilizată, habar n-ai cum ştiu să mă răcoresc când îmi vine. Iar într-una din zilele astea o să-i dau dracului pe toţi.

– Madam Grotescu, nu trebuie sa-ti spun eu, oamenii sunt invidioşi şi răi, e plin de duşmani în jurul nostru, cei mai multi nu sunt in stare sa înţeleaga iubirea în forma ei cea mai pură. Ne văd strălucirea şi se tem să se apropie ca nu cumva să orbească iremediabil. Amour, amour, amour pour toujours, asta e destinul nostru.

– Şi mi-e o foame cumplită, ăştia de la care venim acum n-au avut nici măcar bunul simt să ne servească o gustare, ceva, o măslină. Ba pe deasupra m-au călcat pe bătături cu toate teoriile alea despre muncă. Mai ales când e vorba de munci nedemne pentru unii ca noi. Ce suntem noi, animale? Mi-au jignit logica si gandirea de intelectuala. Când să mai iubeşti, când să mai visezi, când să ai timp să devii spiritual dacă munceşti toată ziua?

– Am sesizat că nu eşti în largul tău dar intelege si tu, gazdele erau o relaţie, o pilă pe care mă bazam şi credeam că pot să rezolv măcar un împrumut. Hai să vedem partea pozitivă, n-am avut bani de benzină dar plimbarea cu tramvaiul a fost interesantă, e exotic, am avut ocazia să vedem mitocanii şi proletarii în mediul lor natural, mi s-a părut un studiu de-a dreptul fascinant. Mai am un sendviş cu foaie gras în rucsac, ramas de dimineata, ţi-l dau acum dacă vrei.

– Apropo de bătături, mi s-au umflat picioarele, parcă toată apa pe care am băut-o azi s-a adunat în glezne. Iar pateul asta are prea multă sare.

– O să te umfli şi mai tare. Eu zic sa te descalti, să-ţi aşezi picioarele pe bancheta din faţă, nu-i nimeni aici sa te vada, beţivanii aia doi din colţ dorm, se mai dezumflă gleznele până ajungem acasă.

– Ai dreptate, stai să mă fac comodă. Ia uite ce calitate are  lacul asta de unghii, nu s-a crapat deloc si l-am pus acum cateva saptamani. Relaxarea asta vulgara e misto, mie nu mi-ar fi trecut prin minte, noroc cu tine, dragul meu Mişel.

-Păi dacă eu nu mă gândesc la tine, atunci cine? Nu esti tu eşti femeia mea, perechea mea, iubita mea?

–Mai da-o naibii, Mişel, lipseşte doar oooofffofof viaţa mea şi e maneaua completă.

groteasca

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s