Cookies 83 Vacanta- Day 4

fontana

Foto credit Camil Dumovich

Se plimbau pe străzile Romei de mai bine de două ore. Fiecare om pe care îl întrebau ştia că Fontana di Trevi e pe aici pe undeva, la cinci minute distanţă dar se învârteau parcă în cerc, ajunseseră deja de două ori în acelaşi loc. Nu făceau însă o tragedie din rătăcirea pe străduţele înguste, erau multe de văzut, multe de fotografiat, multe de respirat, Fântâni cu sculpturi, terase pline, detalii de arhitectură, piaţetele erau pline de oameni aşezaţi la mese sau plimbându-se la ceas de noapte, era cald şi lumina peste tot.
Apoi, pe neaşteptate, după un colţ, au găsit-o. Emoţie. Ansamblul arhitectural era mult mai mare, impresia era mult mai intensă iar fântâna era mult mai spectaculoasă decât se aşteptase. Erau zeci de turişti care se fotografiau sau se odihneau pe banci sau pe scari în ciuda orei înaintate. Statuile străluceau scăzut, apa din bazin lumina verde, marmura treptelor aluneca albă. Printre oameni se plimbau trei carabinieri, dotaţi cu fluiere şi cu misiunea de a supraveghea şi de a atenţiona temerarii care se apropiau de marginea bazinului.
Cu o mişcare impetuoasă, s-a aruncat în apă (e cald, ce naiba, musai să te răcoreşti, ştii cât iubesc apa şi bălăceala). Carabinierii fluierau, se grăbeau îmbrâncind oameni, făcându-i semne disperate să iasă, ea îi stropea cu apă pe cei trei şi pe turiştii care radeau şi făceau fotografii  lângă marginea de piatră sau îmbulziţi pe scări. În disperare de cauza, doi dintre ei au intrat în fântână aruncându-şi vestoanele pe jos timp ce al treilea fluiera ameninţător în continuare. Cu rochia udă, lipită de corp a început să înoate în bazin ca să scape de următori. Au prins-o bineînţeles şi o aduceau la margine ridicând-o de subsuori, înfuriaţi de râsetele mulţimii şi de uniformele din care şiroia apă”
– Hahaha, ai idee cât e amenda?
– Nu contează, ar merita. Ha, poate şi o noapte la arest. Pentru tulburarea liniştii fântânii.
– Daaa, iar eu să filmez totul, apoi să punem pe fb.
-Ar deveni viral, zau ar fi fun. Am o singura obiectie. N-am rochie, sunt imbracata in pantaloni.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s