Cookies (45) – Oglinda

Trecu pe lângă oglindă în fugă, aproape alergând. Un colţ fluturat de palton, văzut cu coada ochiului, o făcu să stea pe loc, apoi o întoarse din drum. Era ceva acolo. Se aşeză în faţă oglinzii, la distanţă de vreun un metru, încercând să vadă ce anume ce îi atrăsese atenţia, de ce se oprise şi ce anume ar fi trebuit să vadă. Prin spatele ei sau ocolind-o treceau oameni nepăsători sau grăbiţi, râzând sau preocupaţi. femeile cercetau rochii şi bluze, se întindeau umeraşe, se strigau nume, o după-amiază normală de cumpărături într-un mare magazin obişnuit.

oglinda

Şi totuşi…Ştia că undeva este sau trebuie să apară ceva total nepotrivit în cadru, o stridenţă flagrantă, vreun amănunt subit, o discrepanţă, ca imaginea unui un bărbat care face sex cu ghete în picioare sau ca un rânjet ivit brusc în paradis.
Rămase aşa un timp, atentă, iscoditoare, privind magazinul din oglindă, du-te-vino-ul dintre rafturi, freamătul mărunt, zgomotele difuze ale caselor de marcat. Geanta îi alunecă de pe umăr, îndoi mâna din cot încercând să-i prindă şi să-i potrivească cureaua şi dintr-o dată sesiză dezacordul.
Era ea. Cu geanta pe brat, dreapta şi nemişcată în mijlocul oglinzii, stand pe loc, în timp ce viaţa curgea în jurul ei prin toate părţile.

Foto Bucu Schite&Umbre

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s